Ako sa zbaviť kuny pod kapotou auta?

Ako sa zbaviť kuny pod kapotou auta?

- in Nesmie vám ujsť
0
Komentáre vypnuté na Ako sa zbaviť kuny pod kapotou auta?
Ako sa zbaviť kuny pod kapotou auta?Ako sa zbaviť kuny pod kapotou auta?

Kuna v aute je nielen nepríjemný, ale aj nebezpečný problém, keďže môže znemožniť naštartovanie vozidla či správne fungovanie bŕzd. Vyhnite sa podobnému riziku použitím profesionálnych ultrazvukových odpudzovačov určených špeciálne do auta.

Čím je možné kunu z auta vyhnať?

Zatiaľčo na niektorých škodcov natrafíte len v domácnostiach alebo na záhradách, iní vám môžu privodiť nemalé problémy dokonca aj v aute. Jedným z takýchto škodcov je kuna lesná, ktorá s obľubou vyhľadáva podkrovné priestory rodinných domov, kde hryzením poškodzuje tepelnú izoláciu či zateplenie. V automobiloch si naproti tomu kuny zvyknú brúsiť zuby na kábloch z motora, ktorý následne nie je možné naštartovať. Tak v autách, ako aj pod strechami sú navyše jedným zo znakov prítomnosti kún páchnuce výkaly a rozkladajúce sa zvyšky potravy. Nehovoriac o tom, že kuny často prenášajú rôzne nákazlivé choroby, ako je besnota alebo prašivina, čo môže predstavovať riziko nielen pre naše domáce zvieratá, ale aj zdravie našich blízkych.Ako sa zbaviť kuny pod kapotou auta?

Vzhľadom k tomu, že na území Slovenska sa kuna radí ku chráneným živočíchom, nie je možné zbaviť sa jej s pomocou jedov a otráv. Máte však možnosť staviť na kvalitné ultrazvukové odpudzovače, či už máme na mysli elektronické plašiče určené pre obytné aj neobytné priestory alebo odpudzovač kún do auta. Moderný prístroj Deramax Auto vyrábaný v Českej republike odpudzuje kuny a ďalšie malé hlodavce, ktoré sa pod jeho vplyvom prestanú približovať tak k dopravným prostriedkom, ako aj poľnohospodárskym a stavebným strojom či obytným prívesom. Funguje na báze intenzívnych ultrazvukových signálov pôsobiacich rušivo pre citlivý sluch kún, myší, potkanov, piskorov a ďalších podobných škodcov.

Prečo by ste vypudenie kuny z auta nemali odkladať?

Ako sa zbaviť kuny pod kapotou auta?Je dôležité podotknúť, že plašiče do auta sú napájané prostredníctvom klasických 9V batérií a nemusíte ich teda pripájať na autobatériu, čím sa vyhnete riziku vyradenia elektroniky v automobile z prevádzky. Ak sa teda pýtate, ako sa zbaviť kuny v aute, už poznáte odpoveď na túto otázku. Majte na pamäti, že kune nerobí problém dostať sa aj do motorových vozidiel v garážach a následne si pochutnávať na izolácii, kábloch od elektroinštalácie alebo brzdových hadiciach, čím vám môže privodiť aj dopravnú nehodu. Pokiaľ tiež auto dlhšie nepoužívate, kuna si pod jeho kapotou hlavne počas zimných mesiacov môže vytvoriť brloh a dokonca v ňom priviesť na svet aj svoje mláďatá. Neváhajte teda zakročiť proti kunám v aute čo najskôr s pomocou odpudzovača kún do auta, ktorého batéria vydrží jeden rok v prípade alkalickej batérie a až dva roky, pokiaľ si zvolíte lítiové batérie.

You may also like

Ako chrániť podvozok auta pred koróziou

Podvozok auta je najviac vystavený riziku korózie. Kvôli