Kde parkovať auto: Najviac bezpečné a nebezpečné miesta

Kde parkovať auto: Najviac bezpečné a nebezpečné miesta

- in Nesmie vám ujsť
0
Komentáre vypnuté na Kde parkovať auto: Najviac bezpečné a nebezpečné miesta
Kde parkovať auto: Najviac bezpečné a nebezpečné miesta

Preplnené parkoviská, stres a riziko. Tieto nepríjemnosti musí každý šofér riešiť na dennej báze. Nie všetky parkovacie miesta sú si rovné. Niektoré sú viac bezpečné a ochránia vozidlo, iné predstavujú zvýšené riziko krádeže, poškodenia alebo iných problémov. Aké sú najbezpečnejšie a najnebezpečnejšie miesta na parkovanie auta?

Najbezpečnejšie miesta na parkovanie

Strážené parkoviská: Strážené parkoviská sú všeobecne považované za najbezpečnejšiu možnosť parkovania. Tieto parkoviská sú zvyčajne vybavené kamerovým systémom, osvetlením a často aj fyzickou ochranou. Tieto bezpečnostné prvky výrazne znižuje riziko krádeže alebo poškodenia vozidla. V bezpeční sú strešné boxy Northline i vaše nové pneumatiky kormoran.

Parkoviská s dobrou viditeľnosťou: Parkovanie na miestach s dobrou viditeľnosťou ako sú napríklad otvorené parkoviská v blízkosti obchodov alebo reštaurácií zvýšia bezpečnosť vášho vozidla. Zlodeji a vandali majú tendenciu vyhýbať sa miestam, kde ich môžu vidieť okoloidúci alebo zamestnanci podnikov.

Parkoviská v blízkosti verejného osvetlenia: Parkovanie v blízkosti verejného osvetlenia je ďalším spôsobom, ako zvýšiť bezpečnosť vášho auta. Dobre osvetlené oblasti odrádzajú potenciálnych zlodejov a zároveň vám poskytujú lepšiu viditeľnosť pri nastupovaní a vystupovaní z vozidla.

Garáže: Ak máte možnosť, parkovanie v garáži, či už v súkromnom dome, alebo v bytovom komplexe, je jednou z najbezpečnejších možností. Garáže poskytujú ochranu pred poveternostnými vplyvmi, vandalizmom a krádežou.

Najnebezpečnejšie miesta na parkovanie

Odľahlé a neosvetlené oblasti: Parkovanie na odľahlých a neosvetlených miestach, ako sú napríklad opustené parkoviská alebo tmavé uličky, výrazne zvyšuje riziko krádeže, vandalizmu alebo iných problémov.

Parkoviská s vysokou kriminalitou: Niektoré oblasti môžu mať vyššiu mieru kriminality ako iné. Ak je to možné, vyhnite sa parkovaniu na parkoviskách, o ktorých viete, že sú spojené s častými krádežami alebo inými trestnými činmi.

Parkoviská bez kamerového systému alebo strážnikov: Parkoviská bez kamerového systému alebo fyzickej ochrany sú menej bezpečné ako strážené parkoviská. Zlodeji a vandali môžu mať pocit, že na týchto miestach majú väčšiu šancu uniknúť bez povšimnutia, poškodiť karosériu a vaše zimné alebo letné pneumatiky.

Parkovanie na chodníku alebo v zakázaných zónach: Parkovanie na chodníku alebo v iných zakázaných zónach nielenže predstavuje riziko pokuty, ale môže tiež zvýšiť riziko poškodenia vášho vozidla. Vozidlá zaparkované v týchto oblastiach bývajú často poškodené okoloidúcimi alebo inými vozidlami.

Parkovanie v blízkosti problémových oblastí: Vyhnite sa parkovaniu v blízkosti problémových oblastí, ako sú napríklad bary alebo kluby, kde sa často zhromažďujú ľudia pod vplyvom alkoholu a drog. Tieto oblasti sú spojené s vyšším rizikom vandalizmu alebo iného poškodenai vozidla.

 

 

 

About the author

You may also like

Ako si vybrať správny motorový olej

Kvalitný motorový olej umožňuje predĺžiť životnosť motora automobilu